شیر پروانه ایآرشام صنعت سوبا

شیر پروانه ای

همه ما در طول شبانه روز با شیر آلات سروکار داریم. هنگامی که قصد شستن دست های مان را داریم یا هنگامی که قصد رفتن به حمام داریم باید از شیر آلات استفاده کنیم.

البته تمامی شیر آلات محدود به این شیرآلات نمی شود. شیر پروانه ای نوعی از شیر آلات صنعتی به حساب می آیند. همراه ما باشید تا با این دسته از شیرآلات آشنا شوید.

انواع شیر پروانه ای و کاربرد آنها

در داخل شیر پروانه ای یک دایره و یا یک مربع به کار رفته است که شیر می تواند  حول محور خود بچرخند. از شیر های پروانه ای شکل برای کنترل کردن و یا مسدود کردن سیالات استفاده می شود.

شیر های پروانه ای در مقایسه با شیرهای دیگر قیمت کمتری را دارا می باشند و هم چنین وزن آن ها در مقایسه با دیگر انواع شیر های صنعتی بسیار کم تر است.

شیر های پروانه ای در انواع مختلفی ساخته می شوند که عبارت اند از شیر پروانه ای ویفری، شیر پروانه ای لاگ، شیر پروانه ای فلنج دار و شیر پروانه ای بدنه باریک تقسیم.

دسته بندی هایی که در بالا گفته شده است، تقسیم بندی شیر های پروانه ای بر اساس نوع اتصالات است.

تقسیم بندی شیر های پروانه ای تنها به این روش محدود نمی شود و براساس محل قرار گیری دیسک نیز می توان آنها را دسته بندی کرد کرد.

شیر های پروانه ای بر اساس محل قرارگیری دیسک به دو دسته تقسیم خواهند شد شیر های پروانه ای هم مرکز و شیر های پروانه ای خارج از مرکز.

آرشام صنعت سوبا

اجزای شیر پروانه ای

شیر های پروانه ای که بزرگ هستند اغلب یک عملگر گیربکسی دارند و محل قرارگیری این عملگر های گیربکسی در جایی است که هندویل توسط گیربکس به استیم وصل می شود.

این عملگر های گیربکسی باعث کاهش نیرو میشوند و همچنین سبب کم شدن سرعت عملیات می شوند. تمامی قطعاتی که در ساخت شیر پروانه ای به کار برده می شوند باید حتما در جای خودشان قرار بگیرند اگر نه مشکلات زیادی به وجود می آورند. شیر های پروانه ای یک نوع شیر دوار چرخشی به حساب می آیند.

شیر های پروانه ای با چرخش ۹۰ درجه زاویه می توانند به طور کامل باز و یا بسته شوند. شیر های پروانه ای از اجزای مختلفی ساخته شده اند که هر یک از این اجزا برای منظوری خاص در داخل شیر های پروانه ای قرار گرفته اند. اجزای مختلف شیر های پروانه ای عبارت اند از:

  • بدن دایره ای
  • دیسک دور
  • شفت
  • سیت های فلزی یا نرم.

کاربرد شیرهای پروانه ای

تمامی شیر های پروانه ای کاربرد متفاوتی دارند و ساختار آن ها به گونه ای است که نوع کاربرد شیر های پروانه ای می تواند نام و ویژگی های آن ها را تعیین کند.

مشخصه های شیر های پروانه ای توسط عوامل مختلفی تعیین می شوند به طور مثال شیر پروانه ای با چه سیالاتی سر و کار دارد و یا این که محل نصب شیر های پروانه ای تاثیر مهمی در مشخصه های شیر دارند.

شیر های پروانه ای در مکان های متفاوتی نصب شده و مورد استفاده قرار می گیرند. بعضی از مکان هایی که شیر های پروانه ای در آن ها قرار می گیرند عبارت اند از:

سرویس‌های مایعات، بخار، سرمایش، سرمایش آب، هوا، گازها، آتش‌نشانی و مکش.

مزایای شیر های پروانه ای

استفاده از شیر های پروانه ای برای ما مزیت های زیادی را به همراه دارد که مزایای آن در زیر آمده است.

  1. قابلیت تغییر سایز از ۱ اینچ تا ۲۴ اینچ را دارد.
  2. قابلیت نصب در حالت های عمودی و افقی را دارد.
  3. هزینه تعمیر این شیر ها از شیرهای دیگر کمتر است.
  4. زمان کمتری باید مصرف کنیم چون به راحتی باز و بسته می شدند.
  5. نصب بسیار آسان روی خط های لوله ها
  6. اندازه بسیار مناسب است و همین طور وزن کمی دارد.
آرشام صنعت سوبا

شیر های پروانه ای و کاربرد آن ها

در زیر توضیح کاملی در خصوص کاربرد شیر پروانه ای در اختیار شما قرار داده ایم:

  • شیر های پروانه ای با بدنه ویفری: معنای ویفر قرار گرفتن میان دو شیء می باشد و ساختار آن به گونه ای است که ولو های ویفری دقیقا بین دو فلنج سفت می شوند. برای مزایای شیرهای پروانه ای با بدنه ویفری این است که هنگامی که از این نوع شیر های پروانه ای استفاده می کنیم، احتیاجی نداریم که ولو های ویفری را به طور مستقیم یا جداگانه به فلنج ها پیچ و مهره کنیم نداریم. هنگام استفاده از ولوهای ویفری از پیچ اتصال بزرگتر استفاده می شود. این پیچ های اتصال بزرگ از گوشواره هایی که در قسمت بالای ولوهای ویفری قرار دارند و همچنین از سوراخ های مربوط به فلنج می گذرند و به این ترتیب هنگام نصب این مدل از شیر های پروانه ای از اتصالات کمتری استفاده خواهد شد.
  • شیرهای پروانه ای لاگ تایپ: یکی دیگر از کاربردهای شیر پروانه ای شیرهای لاگ تایپ هستند. در این مدل از شیر های پروانه ای در کناره های بدنه ولوو سوراخ ها و همچنین بست هایی وجود دارد تا در آن مکان بتوان پیچ و مهره ها را وصل کنند. با استفاده از پیچ و مهره ها ولو را به فلجی که در رو به رو قرار دارد وصل می کنند. یکی از مزایای این مدل از شیر های پروانه ای این است که می توان در صورتی که نیاز باشد ولو ها را از بخش انتهایی لاین جدا کرده و و بر روی دیگر قسمت های لاینی که آن را جدا کرده ایم تعمیراتی را اعمال کنیم.
  • شیر پروانه ای فلنجی : یکی دیگر از  انواع شیر های پروانه ای و کاربرد آن ها شیر های پروانه ای فلنجی هستند. شکل این مدل از شیر های پروانه ای دقیقا شبیه شیرآلات کشویی است.  ساخت فلنج ها در شیرآلات پروانه ای فلنجی با شیر های دیگر تفاوت هایی دارند زیرا فلنج ها در شیرآلات پروانه ای فلنجی بر اساس کلاس های ۱۵۰، ۳۰۰ و PN های ۲۵ ،۱۶ ،۱۰ ،۶ ساخته می شود.
0/5 (0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز با * مشخص شده است

نوشتن دیدگاه