پلاگ ولوآرشام صنعت سوبا

شیر پلاگ ولو

شیر پلاگ ولو یکی از کاربردی ترین شیرهای صنعتی هستند که می توان از آنها به عنوان ساده ترین مدل شیرآلات صنعتی یاد کرد. این شیرهای بسیار ساده در قسمت های بسیار مهم استفاده می شود از اینرو برای اطمینان همواره طبق استانداردها تولید می شود. همراه ما باشید تا بیشتر با شیر پلاگ ولو آشنا شوید.

انواع شیر پلاگ ولو و کاربرد آنها

شیر پلاگ ولو یا شیر سماوری، یک نوع شیر صنعتی با ساختمانی ساده است که یک بدنه، یک مجرابند (دارای سوراخی جهت عبور سیالات) و یک درپوش آب بندی دارد.

استانداردهای ساخت این شیرها API 6D – API 599 – BS 5353 است و بر اساس API 6D تست می شوند و شکل و سایز کانال جریان در آن ها شامل انواع Short pattern – Regular pattern – Venturi pattern – full bore است. پلاگ ولو در مواقع نیاز با عملکرد سریع، به جای شیر دروازه ای به کار می رود و در سرویس های دمای فشار بالا نیز استفاده می گردد.

شیر های پلاگ ولو به طور معمول در جهت حرکت مایعات و گازها کاربرد دارد و در برخی از مواقع برای حرکت سوسپانسیون جامد و مایع مورد استفاده قرار می گیرد.

آرشام صنعت سوبا

انواع شیر پلاگ ولو

شیر پلاگ ولو شامل دو دسته lubricated یا روغنی و non-lubricated یا غیر روغنی (خشک) است. رایج ترین شکل برای ولو های روغنی پورت های مستطیلی شکل برای پلاگ ها است. در زیر توضیح کاملی در مورد این پلاگ ولو ها ارائه داده ایم:

۱-     پلاگ ولو روغنی lubricated

تفاوت پلاگ ولوهای روغنی با مدل خشک بخاطر این است که در مدل روغنی یک سیستم روغن کاری وجود دارد که امکان تعمیر شیر را بدون احتیاج به جدا نمودن آن فراهم میسازد که در نتیجه عمر ولو سماوری را افزایش می دهد. این شیرها در کاربردهای صنعتی به نشت پلاگین سهولت بخشیده و باعث کاهش گشتاور عملیاتی می شود. بهترین خصوصیات برای عملکرد بهینه این شیرها، اندازه ٢۴، فشار ٢۵٠٠psi و متریال و مواد استنلس استیل است.

۲-     پلاگ ولو خشک Non-lubricated

شیر سماوری های مدل خشک، معمولا برای خطوط با فشارهای پایین تر استفاده می شوند. در مقایسه با مدل روغنی، با سرعت بیشتری از بین می رود زیرا در برابر گرد و غبار و سایر ضایعات دوام زیادی ندارند.  شیر پلاگ ولو خشک بیشتر برای شرایطی که نگهداری کمتری لازم است، به کار می روند. بازه ی تحمل فشار در این شیرها نیز کمتر است. برای عملکرد بهتر نیاز است اندازه در سایز ٢۴، متریال از نوع استنلس استیل و فشار سیال به صورت پیشنهادی ۶٠٠psi باشد.

کاربردهای رایج پلاگ ولو

شیر پلاگ ولو در سیستم های لوله کشی نفت و گاز، برای فشارهای خلأ بالا، قطع و وصل کردن جریان مایع، کاربرد در بخار، گاز و هوا و برای انحراف مسیر جریان در مدل های دارای چند پورت ورودی استفاده می شود.

مزایا و معایب پلاگین ولو

از مزیت های پلاگین ولو به مواردی از جمله  چرخش سریع دسته و قطع و وصل شدن، مقاومت پایین در برابر عبور جریان سیال، دریچه ی ورودی کوچکتر نسبت به سایر ولوها، طراحی ساده و قطعات کمتر، امکان تمیز کردن آسان شیر بدون نیاز به جدا  کردن بدنه اصلی شیر از لوله، داشتن خدمات ایمن قابل اطمینان و امکان باز و بسته شدن آسان شیر می توان اشاره نمود.

از معایب پلاگین ولوها نیز می توان به مواردی مانند نیاز به نیروی بالا جهت چرخش پلاگین بخاطر اصطکاک زیاد، هزینه بالای آن با وجود طراحی مشابه آن به بال ولوها و کم شدن پورت ها بخاطر کاربرد پلاگین های مخروطی اشاره نمود.

آرشام صنعت سوبا
حالت های شیر سماوری

١- شیر در حال باز شدن : شیر در این حالت در حال تغییر از موقعیت بسته به باز است.

٢- شیر باز : در حالت کاملا باز سیال را از تمام فضای دریچه عبور می دهد.

٣- شیر در حالت بسته شدن : شیر در این حالت هنوز بسته نشده و پلاگین در حال چرخش است تا شیر را ببندد و در این حین، هیچ تماسی بین بدنه و پلاگین نیست.

۴- شیر بسته : زمانی که پلاگین به صورت ٩٠ درجه بچرخد شیر بسته می شود یعنی مسیر عبور سیال از شیر بسته می شود.

0/5 (0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز با * مشخص شده است

نوشتن دیدگاه