استیلآرشام صنعت سوبا

ورق های استیل

 انواع مختلفی از ورق ها در صنعت وجود دارد که یکی از پرکاربردترین آنها ورق های استیل است.

بهتر است بدانید با توجه به میزان آلیاژی که در آنها استفاده می شود میزان مقاومت و استحکام آنها را مشخص میکند. با ما همراه باشید تا بیشتر با این ورق ها آشنا شوید.

انواع ورق های استیل و کاربرد آن ها

استیل ها سال ها پیش زیر نظر سازمان انجمن آهن و فولاد آمریکا و یا همان AISI دسته بندی شد.

در آن زمان علاوه بر دسته بندی شدن استیل ها آنها را نام گذاری هم کردند و هم جنین تمامی مشخصات شیمیایی و فیزیکی و تمامی دستورالعمل مربوط به آن ها را ارائه کردند.

از همان زمان به دلیل ویژگی های با ارزشی که داشت در کاربرد های مختلف استفاده می شود، به عبارت دیگر کاربرد استیل تنها در صنعت نیست و می توان آن را در موارد مختلف مانند طراحی دکوراسیون نیز مشاهده نمود.

همراه ما باشید تا بیشتر با ورق های استیل آشنا شوید.

آرشام صنعت سوبا

استیل چیست؟

استیل نوعی از آلیاژ های فلزی است که در حال حاضر طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است و در کاربرد های مختلفی از آن استفاده می شود.

هنگامی که از واژه استیل استفاده می کنیم این کلمه می تواند ۳ منظور متفاوت داشته باشد. به نوشته های زیر دقت کنید. آلیاژ به دست آمده ویژگی های مکانیکی متفاوت تری خواهد داشت.

  • استیل می تواند نوعی از فولاد ها باشد که در برابر زنگ زدن مقاوم است یعنی زنگ نمی زند و هم چنین استیل می تواند از جنس فولاد باشد که در برابر خورده شدن مقاومت بسیار بالایی دارد.
  • استیل می تواند دارای فرمول شیمیایی COCH3 باشد.
  • هم جنین استیل ها می توانند آلیاژ هایی از جنس آهن و کربن باشند.

 از استیل ها در موارد متنوعی استفاده خواهد شد و هم چنین مردم آن ها را با نام فولاد می شناسند.

در هنگام ساخت آلیاژ های متفاوت هر چقدر که از فلزات بیشتر استفاده شود. در ادامه با ورق های استیل و کاربرد آن ها بیشتر آشنا می شویم.

ورق های استیل

پایه اصلی ورق های استیل، آهن است. البته ناگفته نماند که در اصل استیل از آلیاژ های نفتی ساخته می شود. در هنگام ساخت ورق های فلزی به تمامی ویژگی های آن فلز توجه های بسیاری می شود.  

شکل پذیری و سختی ۲ تا از ویژگیهای مهم برای ساخت ورق های فلزی هستند.

ورق های استیل از آلیاژ آهن و کربن ساخته می شوند که معمولا تنها ۲ درصد از کربن و ۱۸ در صد از کروم برای ساخت این ورق های فلزی استفاده می شود.

هر میزان که ما در آلیاژ از کربن بیشتری استفاده کنیم ورق فلزی به دست آمده دارای مقاومت و استحکام بیشتری خواهد بود. به همان میزان که مقاومت ورق ها افزایش پیدا کند از  مقدار شکل پذیری آن نیز کم می شود. ورق های استیل با دو شکل متفاوت تولید می شوند.

این نوع از ورق ها به صورت ورق های مستطیلی شکل و همچنین مربعی شکل ساخته می شوند که دارای ابعاد گوناگونی هستند. یکی از ویژگی های بسیار خوب ورق های استیل مقاومت بسیار بالای آن ها در برابر سرما و گرما است.

ساختار این ورق ها به گونه ای است که می توانند تا دمای منفی ۲۰۰ درجه سانتی گراد و همین طور دمای ۱۰۰۰ درجه سانتیگراد را تحمل کنند.

خواص ورق های استیل

  • این نوع از ورق ها مقاومت بسیار بالایی در برابر خورده شدن دارند.
  • ورق های استیل دارای ظاهر بسیار جذابی هستند.
  • ویژگی بسیار مثبت این نوع از های فلزی این است که می تواند به طور کامل بازیافت شود یعنی به هنگام بازیافت برای محیط اطراف خود ایجاد نمی کند.
  • همانگونه که گفته شد این ورق های استیل در مورد بالا و پایین شدن دما یعنی در مقابل سرما و یا گرمای زیاد بسیار مقاوم خخواند بود.
  • یکی دیگر از ویژگی‌های بسیار مثبت این نوع ورق ها این است که در مقایسه با قیمتی که دارند دارای طول عمر زیادی هستند و همچنین کیفیت آن ها نسبت به پولی که برای خرید شان پرداخت می شود بسیار مناسب خواهد بود.

تفاوت بین استیل های کربنی ساده با استیل های آلیاژی

استیل ها و یا همان فولاد ها در دو نوع مختلف وجود دارد.در فولاد های کربنی ساده فقط و فقط از عنصر کربن استفاده می شود اما هنگام ساختن فولاد ها و یا استیل های آلیاژی از عناصر دیگری هم استفاده می شود.

به طور مثال هنگام ساخت استیل های آلیاژی از عناصری مانند سیلیسیم ، منگنز ، گوگرد و فسفر و ِ… استفاده شود.

اگر ما به آهن عنصر های مختلفی اضافه کنیم آلیاژ های بسیار متفاوتی به دست خواهند آمد که هر کدام از این عنصر ها به آلیاژ به دست آمده ویژگی های متفاوتی می بخشند به طور مثال هنگامی که به فلز آهن مقداری  عنصر کروم اضافه شود ویژگی های مناسبی پیدا می کند.

یعنی آلیاژ به دست آمده از آهن و کروم در برابر خوردگی مقاومت بسیار بالایی دارد.

آرشام صنعت

ورق های استیل به چه علت در برابر زنگ زدن مقاوم هستند؟

ما برای این که بتوانیم حتما یک استیل ضد زنگ داشته باشیم باید استیلی را انتخاب کنیم که در ساخت آن از ده و نیم درصد عنصر کروم استفاده شده باشد. 

ساختار عنصر کروم به گونه ای است که بعد از آنکه با هوای اطراف ترکیب شد یعنی ماده کروم این آلیاژ با اکسیژن هوای موجود در محیط پیرامون ترکیب شدند یک ماده ای به نام اکسید کروم به وجود آید.

این ماده به وجود آمده روی سطح بیرونی آلیاژ می نشیند و باعث ضد زنگ بودن می شود.

نکته بسیار قابل توجه این است که این ماده اصلا رنگی ندارد. ماده اکسید کروم دقیقا مانند یک عایق عمل می کند و ساختار آن به گونه ای است که می تواند از سطح رویی استیل را کاملا در برابر هوا بپوشاند تا هیچ زنگ زدگی زخ ندهد.

تفاوت بین استیل های ۳۰۴ و ۳۱۶

همان طور که گفته شد می توان با ساختن آلیاژ های متفاوتی خواص متنوعی را به وجود آورد.

هنگامی که شخصی قصد ساخت استیل های ۳۰۴ را دارد باید توجه کند که حتما از ۸ درصد عنصر نیکل استفاده کند و همچنین باید از درصد عنصر کروم استفاده کرد.

اما در آلیاژهای استیل ۳۱۶ شرایط متفاوت است یعنی در این آلیاژ ها از از ۳ نوع عنصر مختلف استفاده می شود. در صد لازم برای ساخت این آلیاژ به گونه زیر است. ۶% کروم ، ۱۰% نیکل و ۲% مولیبدن.

0/5 (0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز با * مشخص شده است

نوشتن دیدگاه