کربن استیلآرشام صنعت سوبا

لوله فولادی یا کربن استیل

لوله کربن استیل یکی از لوله های با کیفیتی است که به دلیل مزایایی که دارد این روزها بسیار مورد توجه قرار گرفته است. همچنین این مدل از لوله ها در انواع مختلفی تولید می شود که می توان در قسمت های مختلف از آنها استفاده کرد. همراه ما باشید تا بیشتر با این لوله ها آشنا شوید.

آشنایی با لوله کربن استیل و کاربردهای آن

لوله کربن استیل یا فولادی آلیاژی است که ٢۵% آن را کربن تشکیل داده است در واقع عنصر اصلی تشکیل دهنده، کربن است و همگی با عملیات حرارتی ریخته گری یا شکل دهی و… ساخته می شوند.

این لوله ها متشکل از فولاد ضد زنگ، فولاد آلیاژی و مس هستند که عملکرد مکانیکی زیادی دارند و جزو رایج ترین استانداردهای لوله محسوب می شوند.

این نوع لوله ها در برابر خوردگی مقاوم هستند و به خاطر ویژگی های خاص خود در صنایع شیمیایی، مکانیکی و… مورد استفاده قرار می گیرند. لوله های کربن استیل سطح ماتی داشته و جلای خاصی ندارند، همچنین ممکن است دچار خوردگی می شوند و نیاز است که سطح آن ها رنگ شود.

  برای مشخص نمودن یک پایپ لوله کربن استیل، مشخصاتی همچون سایز Size ، ضخامت دیواره ی لوله Wall thickness ، جنس، نوع تولید، آرایش انتهایی لوله (End Furnished Or End Preparation) ، طول تولیدی، پوشش Coating و استاندارد حائز اهمیت است.

روش های تولید لوله کربن استیل

لوله های کربن استیل به روش های زیر تولید می شوند:

روش FW یا جوش کوره

روش ERW یا جوش مقاومت الکتریکی

روش SAW یا شیر جوش شیرین

روش SMLS یا بدون درز

لوله های کربن استیل انواع متعددی دارند از جمله نوع فاقد درز (مانیسمان)، لوله فلزی گالوانیزه، لوله گالوانیزه شده گرم، لوله فولادی گالوانیزه شده سرد، لوله فولادی اسپیرال و لوله اسپیرال حاوی مایع فشاری.

آرشام صنعت سوبا

لوله فولادی (کربن استیل)

انواع لوله های کربن استیل

١. لوله کربن استیل فاقد درز (مانیسمان):  مدل مانیسمان معمولاً در کارخانه های جوش و نیروگاه ها که حرارت بالا است جهت عملیات حرارتی مورد استفاده است.

نحوه تولید و ساخت لوله مانیسمان طوری است که جوشکاری در آن هیچ نقشی نداشته و این لوله ها کاملاً صاف و یکدست هستند درنتیجه از سایر نوع لوله ها استحکام و مقاومت بیشتری دارند. این لوله ها در ابعاد و اندازه های مختلفی ساخته می شوند که در نتیجه باعث شده است قیمت بالایی داشته باشند.

لوله های مانیسمان، با سوراخ کردن یک شمش فولادی و یا تخلیه ی لوله جامد توپر تولید می شوند. میزان تولید سالانه این لوله ها ۴/۵ میلیون تن می باشد.

٢. لوله فلزی گالوانیزه:  لوله های گالوانیزه ضد زنگ هستند و مانند مانیسمان فاقد جوشکاری بوده و برای تولید آن ها از روش غوطه وری گرم استفاده می شود.

٣. لوله گالوانیزه شده گرم: این مورد یکی از روش ها برای ساخت فلز روی بوده و از فلزی مذاب ساخته می شود و پس از آن سرد می شود. سپس با کربن و اکسیژن واکنش داده و تبدیل به لایه ای محکم می گردد که باعث می شود در مقابل زنگ زدگی مقاوم باشد.

۴. لوله فولادی گالوانیزه شده سرد: این نوع لوله نیز ضد زنگ است و در محیط های خشک و کم رطوبت قابل استفاده است و به طور معمول برای مکان های سرپوشیده توصیه می شود.

۵. لوله فولادی اسپیرال: این لوله ها، لوله های با درز مستقیم است که قطر و ضخامت آن ها زیاد است.

۶. لوله اسپیرال حاوی مایع فشاری: این مورد نیز نوع دیگری لوله اسپیرال است که جوشکاری پودری در تولید آنها دخیل است و جهت انتقال مایع فشاری کاربرد دارد.

این لوله ها قطر کمی دارند و در نتیجه راندمان و بازده آن ها برای انتقال بالا است که در مصرف لوله و بالطبع هزینه های آن صرفه جویی می گردد.

آرشام صنعت سوبا

لوله مانیسمان فولادی

انواع لوله کربن استیل

١. لوله استاندارد: این نوع شامل لوله های جوش مقاومت الکتریکی، مانیسمان و گالوانیزه است که ١٠% تولیدات لوله و تیوب را می سازند.

٢. لوله خطی: این نوع لوله ها شامل موارد  ERW، FW، SAW و DSAW  هستند و ٢١ درصد تولیدات لوله را تشکیل می دهند.

٣. لوله نفتی OCTG: شامل لوله های حفاری، تیوبینگ و جداری هستند. در تکمیل چاه نفت و گاز کاربرد دارند و به صورت مانیسمان و همچنین درزدار ساخته می شوند. این لوله ٣۵ درصد تولیدات لوله را شامل می شوند.

۴. لوله فشار: این نوع لوله ها اغلب به صورت مانیسمان تولید می شوند و ٢ درصد تولیدات لوله را شامل می شوند.

۵. لوله مکانیکی: لوله های مکانیکی به صورت مانیسمان و یا درزدار تولید می شوند و ١٧ درصد تولیدات لوله را شامل می شوند.

۶. لوله ساختاری: لوله های ساختاری هم به صورت گرد یا مربعی و از طریق روش جوش مقاومت الکتریکی ساخته می شوند و شامل ١۵ درصد تولیدات لوله هستند.

مزیت های لوله های کربن استیل

  • لوله کربن استیل مقاومت و دوام بالایی دارند و به همین خاطر در ساخت و سازهای پر رفت و آمد مانند اتوبان ها، بزرگراه ها و… کاربرد دارند.
  • هم چنین مقاومتی کشسانی زیادی دارد و به راحتی خم نمی شود. از طرفی لوله کربن استیل با توجه به ویژگی های خاص خود و مقاومت، دوام و متریال آهن و کربن کمی که در آن استفاده شده ارزان قیمت است و نیاز به تعمیر و یا تعویض ندارند.
  • این لوله ها قابل بازیافت هستند یا به عبارت دیگر قابلیت زیست سازگاری دارند که در واقع ٨٠% آن بازیافت می شود.
  • لوله های فولادی، حتی در برابر زلزله مقاوم هستند و بیشتر در حالت برخورد عمود بر گسل صدمه می بینند. همچنین میزان آسیب آن ها از لوله های چدنی، بتنی و آزبست کمتر است.
  • خواص کربن استیل تابع میزان کربن است که نقش مهمی دارد عناصر دیگر مانند کروم، کبالت، منگنز و تنگستن نیز حضور دارند که برای مقدار آنها تعریف مشخصی نیست.

معایب لوله های کربن استیل

از جمله معایبی که لوله های کربن استیل دارند این است که وزن و حجم زیادی دارند ولی برخلاف کاربرد سودمند آن ها در صنایع ظاهر مناسبی ندارند و البته این مورد چندان برای عموم خریداران اهمیتی ندارد زیرا کاربرد مفید آن اهمیت بیشتری دارد.

موارد اصلی کاربرد لوله کربن استیل

این نوع لوله از پر مصرف ترین لوله هایی است که در خطوط انتقال گاز، آب، نفت، صنایع پتروشیمی و گاز و…. استفاده می شود. هم چنین در ساخت و سازهای مهندسی، خودروسازی، تولید کپسول گاز LPG در خطوط انتقال نفت و گاز، تولید فولادهای ضد زنگ و مخازن فشار مورد استفاده قرار می گیرند.

 قیمت لوله کربن استیل چقدر است!؟

قیمت کلی این لوله ها به دلیل نوسانات ارز و دلار متغیر است. اين لوله ها تنوع بالایی داشته و قیمت گذاری آن ها براساس سایز و قطر و کیفیت آن هاست.  این لوله ها طبق سایز اسمی که ٢٠-١/٨ است عرضه می شوند.

آرشام صنعت سوبا

لوله کربن استیل درزدار

آرشام صنعت سوبا

لوله کربن استیل api

آرشام صنعت سوبا

لوله کربن استیل مانیسمان

0/5 (0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز با * مشخص شده است

نوشتن دیدگاه